Podloga:
– 25 dag Mc’Vities digestive keksa ili Petit Beurre keksa
– 10 dag margarina
– 2 žlice ruma
– 1 žličica cimeta
Krema:
– 6 dcl mlijeka
– 6 žlica gustina ili oštrog brašna
– 4 žlice šećera
– 12,5 dag margarina
Ganache:
– 35 dag čokolade za kuhanje
– 4 dcl vrhnja za šlag
– 10 dag lješnjaka ili oraha
Priprema podloge: Samljeti kekse, dodati im omekšali ili rastopljeni margarin i dobro izraditi prstima, te dodati rum i cimet. Pomiješati masu, i prstima je utisnuti u kalup, te staviti u hladnjak da se stisne.
Priprema kreme: U 1 dcl mlijeka izraditi gustin i šećer, ostatak mlijeka staviti kuhati. Kada mlijeko zakuha, polagano mu dodavati smjesu i miješati pjenjačom dok se ne zgusne. U toplu kremu dodati margarin i dobro izmiksati. Odmah staviti na podlogu od keksa.
Priprema ganachea: Vrhnje zagrijavati na laganoj vatri zajedno s čokoladom izlomljenom na kockice. Miješati dok se ne otopi, ali ne smije zakuhati. Izliti na toplu bijelu kremu. Kad se krema malo stisne, popeći lješnjake u tavi, grubo ih nasjeckati te posuti po kolaču.
Recept iz knjige „Moji najbolji kolači 2“