Na Trgu sv. Jurja u Đurđevcu sredinom listopada održani su 21. po redu Dani voća Koprivničko-križevačke županije. Dani voća su manifestacija posvećena promociji proizvodnje voća i voćnih prerađevina te promicanju vrijednosti razvoja domaće proizvodnje, a ove godine okupili su oko 60 izlagača. Obilježavanje Dana voća započelo je stručnim predavanjima s glavnom temom uzgoja lijeske.

Subotnji lijep i sunčan dan okupio je veliki broj posjetitelja na izložbeno-prodajnom dijelu na Trgu svetog Jurja gdje su izlagači predstavili svoje voće, proizvode od voća, kolače te ručne radove.

Gradonačelnik Grada Đurđevca Hrvoje Janči pozdravio je okupljene i izrazio zadovoljstvo što ova tradicionalna manifestacija okuplja sve više izlagača i posjetitelja.

Važno je promovirati naše domaće proizvode

U ovo vrijeme kad na policama u trgovačkim lancima možemo pronaći razne proizvode, važno je promovirati naše domaće proizvode. Ova manifestacija služi upravo tome i to već dugi niz godina. Drago mi je što ima ljudi koji se još uvijek žele baviti poljoprivredom, voćarstvom i proizvodnjom svojih vlastitih proizvoda, stoga se zahvaljujem svim organizatorima i proizvođačima na organizaciji ove manifestacije. I na ovim Danima voća prezentirana je i Podravinoteka koja okuplja male proizvođače u zajedničkom projektu brendiranja proizvoda pod nazivom Kvaliteta Podravine. U Podravinoteki sudjeluje oko 40 izlagača s više od 100 proizvoda koji sudjeluju na svim manifestacijama u Đurđevcu, ali i svake godine na Adventu u Zagrebu – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Manifestaciju je svečano otvorio izaslanik ministrice poljoprivrede, ravnatelj Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu doc.dr.sc. Krunoslav Dugalić uputivši Županiji i partnerima čestitke na organizaciji.

Osim voća i voćnih proizvoda koje su u okviru izložbeno-prodajnog dijela manifestacije posjetitelji mogli razgledati i degustirati, posjetitelji su imali prilike vidjeti tradicionalni način pečenja pekmeza i tradicijski prikaz pečenja rakije.

Nakon kulturno-umjetničkog dijela, proglašeni su najljepše uređeni izlagački prostori koje je odabrao stručni žiri. Prvo mjesto osvojila je Srednja gospodarska škola Križevci, drugo obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Ivan i Anđela Kranjec iz Kloštra Podravskog te treće obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Željko Kranjčević iz Carevdara.

I ove godine izdan je katalog posvećen poljoprivrednim proizvođačima s područja Županije koji se bave voćarstvom, a obuhvaćeno je ukupno 250 kontakata.

Nagrađeni na Danima voća
Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakDani vina u Jaski
Sljedeći članakBavarska krema
Sonja Badalić
Rođena je 1977. godine u Koprivnici. OBRAZOVANJE: • U Koprivnici završava srednju školu – gimnaziju. • 2002. diplomirala na Hrvatskim studijima - smjer novinarstvo. • govori tečno talijanski i i engleski RADNO ISKUSTVO: Od 2003. suradnica je u Večernjem listu, a potom odrađuje pripravnički staž u Glasu Podravine. Nakon toga gotovo dvije godine radi u Podravskom listu, a onda se vraća kao novinarka u Glas Podravine gdje je 3 godine bila direktorica istog. Do početka 2020. godine radila kao stariji novinar u Glasu, a trenutno je nezaposlena. U dugogodišnjem stažu stekla je brojna iskustva te izoštrila vještinu pisanja, fotografiranja, ali i komuniciranja.