Agricola italiana, tvrtka osnovana 1977. kraj Padove, poznata je po proizvodnji preciznih pneumatskih strojeva za sjetvu. Tvrtka neprestano ulaže u istraživanje i inovacije s ciljem poboljšanja kvalitete svojih proizvoda, brzog i učinkovitog reagiranja na sve zahtjevnije tržište, konkurentnost i ponuđene usluge. Iz ponude se izdvaja i model sijaćice za povrće.

Model sijaćice SNT-3-290 pogodan je za sve vrste povrća. Stroj je dizajniran za sjetvu s trostrukom linijom, a sadrži tri pojedinačne jedinice za sjetvu, prilagodljive od 9 do 12 cm. Ovaj višenamjenski stroj je opremljen s toliko elemenata za sjetvu da može zadovoljiti specifične potrebe poljoprivrednika i prema različitim vrstama sjemenja povrća. Alatna traka osigurava lako pomicanje elemenata za postizanje različitih udaljenosti između redova.

Disk se okreće u suprotnom smjeru od vožnje. Ovaj smjer rotacije minimalizira „odskok“ sjemena što dovodi do mnogo preciznijeg umetanja sjemena u tlo. Norton sustav zupčanika omogućuje jednostavnu i brzu promjenu stupnja prijenosa kako bi se promijenio razmak za sjeme. Sve jedinice za sjetvu opremljene su gornjim i donjim singulatorima za odmaranje kako bi se osigurala precizna singulacija i s četiri zupčanika za rotaciju diska. Za odvajanje sjemenki u disku koristi se odvojeni kompresor, umjesto da radi na principu ispuha usisnog ventilatora. To osigurava da se koristi samo suh i čist zrak, a sve pod pravilnim tlakom, što je posebno važno kod malih sjemenki te pogotovo onih prašnjavih.

Specifikacija modela SNT-3-290

Ova slika ima prazan alt atribut ; naziv datoteke je image-33.png

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakJagode – isplativost uzgoja crvenog zlata
Sljedeći članakEgzotično lisnato povrće
Ivan Stupnišek, mag. ing. agr.
Rođen 1985.g. u Zagrebu, gdje završava i Agronomski fakultet. Urednik u Gospodarskom listu i autor nekoliko stručnih članaka i znanstvenih radova. Član HND-a i DANH-a (Društva agrarnih novinara Hrvatske). OBRAZOVANJE: • U Zagrebu završava osnovnu i srednju školu za dentalnog tehničara, te poslije pripravničkog staža u Stomatološkoj poliklinici Perkovčeva u Zagrebu upisuje Agronomski fakultet. • 2010. završava preddiplomski studij Agroekologije, završnim radom „Prorjeđivanje cvjetova i plodova jabuke“ na Zavodu za voćarstvo i pod mentorstvom Gorana Fruka, dipl.ing.agr., čime stječe akademsku titulu prvostupnika inženjera agroekologije. • 2012. završava diplomski studij Ekološka poljoprivreda i agroturizam, diplomskim radom „Primjena hiperspektralne spektroradiometrije u kvalitativnoj procjeni spektralnih značajki tla“ pod mentorstvom doc.dr.sc.Ivane Šestak na Zavodu za opću proizvodnju bilja, čime stječe akademsku titulu magistra inženjera ekološke poljoprivrede i agroturizma. RADNO ISKUSTVO: Od 2014. godine urednik u Gospodarskom listu. Prijašnje radno iskustvo u DTC Sertić j.d.o.o. na radnom mjestu supervizora, B2B kampanje, ljudski resursi, u Stil pekarna d.o.o., kao prodajni predstavnik. U Interpunkt d.o.o. tijekom studija radio u marketingu (telesales), te u Bogadura grupaciji d.o.o. kao suorganizator i suvoditelj za Care International Organization i na radnome mjestu voditelja eventa za klijenta Zagrebačku banku. Stručnu praksu i terenski rad obavlja na Zavodu za opću proizvodnju bilja u okviru projekta prof.dr.sc. Milana Mesića „Gnojidba dušikom prihvatljiva za okoliš“, Zavodu za voćarstvo (stručni projekt), Zavodu za poljoprivrednu zoologiju (stručni projekt) i poljoprivrednoj ljekarni u Sesvetskom Kraljevcu. PODRUČJA INTERESA: Precizna poljoprivreda, ekološka poljoprivreda, obnovljivi izvori energije, integrirana zaštita bilja, stočarstvo, peradarstvo, nove tehnologije, PR i marketing, novinarstvo. ZNANSTVENE PUBLIKACIJE: Autor znanstvenog rada A2 skupine (CAB Abstracts, FSTA) Stupnišek, I.; Fruk, G.; Jemrić, T., (2011). Usporedba različitih tehnika prorijeđivanja cvjetova i plodova jabuke. Glasnik zaštite bilja, 34, 5; 12-16 (ISSN 0350-9664).