Prhko tijesto:
✦125 g maslaca ili margarina
✦140 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦2 jaja
✦250 g glatkog brašna
✦½ praška za pecivo
Priprema: Maslac sobne temperature pjenasto izmiksati sa šećerom i vanilin šećerom pa dodati jaja i dobro izmiksati. Postupno umiksati brašno i prašak za pecivo. Dno okruglog kalupa za pečenje promjera 26 cm pokriti papirom za pečenje, a stranice namastiti i lagano pobrašniti. Staviti tijesto i žlicom poravnati.
Nadjev:
✦500 g očišćenih jabuka
✦2 žlice grožđica
✦1 žlica šećera + 1 vanilin šećer
✦2 žlice maslaca
✦1 žlica ruma
Priprema: Jabuke oguliti i narezati na manje kocke pa zajedno s ostalim sastojcima kuhati na laganoj vatri dok ne omekšaju, a tekućina ne ispari. Rasporediti po tijestu.
Krema:
✦500 ml mlijeka
✦1 puding od vanilije
✦4 žlice šećera
Priprema: Puding skuhati prema uputama na pakiranju i vrućeg preliti po nadjevu.
Posip:
✦100 g maslaca
✦100 g glatkog brašna
✦100 g šećera
✦1 vanilin šećer
Priprema: Sastojke prstima usitniti u mrvičastu smjesu i rasporediti po pudingu. Peći oko 45 minuta na 180 °C. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi pa oštrim nožem odvojiti od stranica. Po želji posuti mješavinom cimeta i šećera u prahu.
Recept iz knjige Kolači za sve prigode