Sastojci:
1 kg bravetine
2 žlice Vegete
1 lovorov list
800 g raštike  
400 g krumpira
3 češnja češnjaka
250 g rajčice
250 g paprike
100 g peršinova korijena
100 g mrkve
100 g luka
crni mljeveni papar
200 ml bijelog vina

Meso operite i narežite na veće komade. Povrće očistite i narežite na veće kockice, luk ostavite cijeli, rajčice prepolovite, a raštiku ili kupus narežite. U lonac najprije stavite meso, zatim povrće i na kraju raštiku ili kupus. Sve zalijte vodom i vinom, dodajte lovorov list, Vegetu i papar, te kuhajte na laganoj vatri oko dva sata.

Prethodni članakPopečci sa šunkom i krumpirom
Sljedeći članakMesna rolada
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.