width= 200 g Farfalle (mašnice) tjestenine
sol
150 g cherry rajčica
125 g mozzarelle
50 g zelenih maslina punjenih paprikom
100 g zelene salate
100–120 g čajne kobasice

Salatni preljev:
80 ml maslinovog ulja
2 žlice bijelog vinskog octa
2 žlice nasjeckanog peršina

Tjesteninu skuhati u posoljenoj vodi, ocijediti i ohladiti. Rajčicu i mozzarellu narezati na pola, masline na ploške i zelenu salatu na trakice. Pomiješati ulje, ocat, peršin i preliti preko salate. Čajnu kobasicu narezati i umiješati u salatu. Salatu po potrebi posoliti i poslužiti. Umjesto zelene salate može se koristiti crveni radič.

Prethodni članakLukoljubac
Sljedeći članakPosebno fini gulaš
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.