Janjeći odrezak na vrtlaričin način

48

– 1 kg janjećeg odreska
– 5 dag slanine
– 12 dag maslaca
– 3 mrkve
– 1 peršinov korijen
– 1 komad celera
– 300 ml bistre mesne juhe
– lovorov list
– majčina dušica
– bosiljak
– papar
– chilli
– 50 dag sezonskog povrća
– 4 žlice Madeira-vina

Slaninu narežite na kratke trake. Oštrim nožem izbodite meso i ubodite komadiće slanine. Odrezak pecite na maslacu 30 minuta na umjerenoj vatri, često ga prelijevajući maslacem. Krupno narežite mrkvu, peršinov korijen i celer. Dodajte mesu 200 ml juhe. Potom dodajte narezano povrće, lovor, majčinu dušicu, bosiljak papar i chilli. Pecite u pećnici 40 minuta. Očistite i operite sezonsko povrće pa ga odvojeno skuhajte u preostaloj juhi. Stavite meso na zagrijani pladanj i dodajte povrće. Procijedite umak, začinite ga vinom i poslužite s odreskom i povrćem.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakZapečena juha od krumpira
Sljedeći članakMusli štapići
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.