width=– 10 dag hamburger slanine
– 5 dag masnog sira po želji
– ½ kg krumpira
– 2 glavice luka
– korijen celera
– 3 mrkve
– 2 dl vrhnja za kuhanje
– 1 vezica kopra ili vlasca – prema želji
– 1 žlica ulja
– sol
– papar

Na ulju prepržite slaninu i ostavite na toplom. Zasebno prodinstajte luk i korjenasto povrće narezano na listiće. Posolite, podlijte vodom i dodajte krumpir narezan na kockice. Kad se povrće skuha, izmiksajte ga štapnim mikserom i dodajte nasjeckani svježi kopar i hamburger. Posolite, popaprite i kad je juha gotova, umiješajte vrhnje za kuhanje. Naribajte sir i pecite 5 minuta u pećnici na umjerenoj temperaturi.

Prethodni članakKuglice od račića
Sljedeći članakJanjeći odrezak na vrtlaričin način
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.