ZA TIJESTO:
– 120 g brašna
– 30 g škroba
– 2 žlicice praška za pecivo
– 20 žlica vode sol

ZA OKRUGLICE:
– 50 dag ocišćenih račića
– 1-2 žličice Vegete
– 1 jaje
– 1-2 žlice škroba
– 1 žlica bijelog vina
– 1 kriška kruha
– ulje za prženje

Od brašna, škroba, praška za pecivo, vode i soli umutite polutekuću smjesu za tijesto i ostavite stajati oko 15 minuta. Račiće usitnite i stavite u dublju zdjelu. Dodajte im Vegetu, jaje, škrob, bijelo vino i ocijeđ eni kruh, koji ste prije toga namočili u malo vode. Smjesu vadite žlicicom, oblikujte kuglice, umočite ih u pripremljeno tijesto, a potom pržite u dubokom ulju oko 3 minute. Pržene okruglice stavite na papirnati ubrus kako bi se upila suvišna masnoća.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakNovci iz EU za promicanje poljoprivrednih proizvoda i hrane
Sljedeći članakZapečena juha od krumpira
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.