width=– 15 dag grubo sjeckanih žitarica (npr. zobene pahuljice)
– 4 dag cornflakesa
– 5 dag prženih badema i lješnjaka
– prstohvat pšeničnog brašna
– 5 dag meda
– 7 dag suhog voća
– prstohvat soli i sme đeg šećera
– 2 bjelanjka

Zagrijte pećnicu na 150°C. Lim za pečenje prekrijte folijom, premažite uljem i posipajte brašnom. U posudi pomiješajte sve sastojke, a u drugoj posudi izmiksajte bjelanjke sa smeđ im šećerom i soli. Potom umiješajte u prvu posudu i rasporedite po limu za pečenje. Pecite 40-ak minuta dok tijesto ne bude suho na dodir, ostavite da se ohladi i narežite na ploškice.

Prethodni članakJanjeći odrezak na vrtlaričin način
Sljedeći članakBuhtle s marmeladom od kupine
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.