width=– 600 g goveđe pisanice ili ramsteka
– 4 žličice vegete
– 3 žlice senfa
– 100 g pancete
– 200 g hrenovki
– 50 ml ulja
– 300 g svježeg sira
– 100 g vrhnja za kuhanje
– kruh

Meso narežite na odreske, potucite batom za meso, pospite vegetom i premažite senfom. Pancetu narežite na tanke ploške, stavite na odreske, na pancetu stavite hrenovke, a zatim meso zarolajte tako da dobijete roladicu. Postupak ponovite s preostalim mesom, pancetom i hrenovkama. Dobivene roladice narežite na manje komade, pa ih nabodite na štapiće tako da dobijete ražnjiće. Pripremljene ražnjiće pecite na roštilju oko 10 minuta. Svježi sir pomiješajte s vrhnjem i vegetom. Ploške narezanog kruha premažite namazom i stavite ih na vruće rešetke oko 4 minute.

Prethodni članakKarfioleti
Sljedeći članakKraljevski obrok
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.