Pripremite:

1 paket lisnatog tijesta (2 smrznute pločice)
1 pileći file
sol, papar
peršin
400 ml konzerviranih šampinjona
3 žlice kiselog vrhnja
naribani sir po želji
ulje

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva. Lisnato tijesto odmrznuti i obje pločice razvucite u pravokutni oblik, te prstima na nekoliko mjesta premažite vodom, stavite jedno na drugo i pritisnite da se zalijepe.

Zatim izrežite veće krugove, a sa čašom po sredini lagano napravite otisak kruga. Meso narežite na sitne kockice i ispržite na ulju, posolite i popaprite. Dodajte šampinjone, 3 žlice kiselog vrhnja i nasjeckani peršin, pa od te smjese stavite po sredini kruga 2 žlice.

Na vrh stavite naribani sir i pecite 15-20 min na 200 stupnjeva. Po želji poslužite toplo ili hladno.

Prethodni članakVarivo od boba i puretine
Sljedeći članakBijele orah ploške
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.