width= 10 dag purećih prsa
20 dag boba
20 dag mrkve
0,6 dl kiselog vrhnja
sol, papar, svježi bosiljak

Meso i povrće skuhajte u posudi s malo vode, posolite, popaprite, te polovicu kuhanog povrća sameljite u blenderu, pa dodajte vrhnje. Potom sve zajedno vratite u posudu, začinite sa svježim bosiljkom, dobro promiješajte, a jelo je gotovo kada ponovno zavrije.

Prethodni članakRiba i fažol
Sljedeći članakLisnati slani zalogaji
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.