Riba i fažol

72

3 žlice maslinovog ulja
130 g poriluka (bijeli dio)
130 g mrkve
530 g kuhanog graha
500 ml pasirane rajčice
crvena paprika
vlasac
sol, papar
600 g bakalara
nekoliko mini rajčica
sjeckani peršin

Na zagrijanom maslinovom ulju prodinstajte poriluk narezan na kolutiće, pa dodajte mrkvu narezanu na štapiće. Nakon 5 minuta dodajte kuhani grah, prelijte pasiranom rajčicom, začinite crvenom paprikom, suhim ili svježim vlascem, solju i paprom te promiješajte. Zatim sve prebacite u vatrostalnu posudu, a na vrh stavite bakalar narezan na veće komade kojeg ste prethodno posolili i popaprili. Po želji, dodajte prepolovljene mini rajčice. Sve zajedno pecite u zagrijanoj pećnici na 200°C 30 minuta i potom posipajte peršinom.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakDržanje i hranidba ovaca
Sljedeći članakVarivo od boba i puretine
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.