PRIPREMITE:
400 g fi leta pastrve
24 riječna raka
4 tikvice
luk
crvenu papriku
nasjeckani peršin
2 češnja češnjaka
20 g maslaca
4 žlice maslinovog ulja
zelenu papriku
naranču
sol
papar

Rakove stavite u slanu kipuću vodu na 3 minute, ocijedite ih, izvadite iz oklopa i očistite. Filetima pastrve ogulite kožu, izrežite ih na komade, posolite i popaprite. Očistite tikvice i paprike te ih izrežite na kockice. Ogulite i nasjeckajte luk. Ogulite i zgnječite češnjeve češnjaka. Pržite češnjak i luk u tavi sa 2 žlice ulja. Kada požute, na njima pržite 5 minuta papriku. Posolite, popaprite i odstranite češnjak. l tikvice pržite oko 5 minuta u drugoj tavi s preostalim uljem. Posolite i popaprite.
Rasporedite povrće na dno tave, pospite peršinom i navlažite narančinim sokom. Dopunite s nekoliko komadića maslaca i komadima pastrve. Zatim poklopite i pecite u pećnici 7-8 minuta, prethodno ugrijanoj na 200 °C, dodajući repove rakova samo 1 minutu prije kraja pečenja. Poslužite toplo.

Prethodni članakMoji najbolji kolači 2
Sljedeći članakProljetno janjeće pečenje
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.