PRIPREMITE:

janjeci but (oko 2 kg)
1 glavicu luka
2 veća krumpira
2 mrkve
2 stabljike celera
4-6 češnja češnjaka
400 g rajčica
400 g bijelog graha
1 šalicu suhog bijelog vina
2 žlice mješavine začina
1 žlicu suhog origana
1 žlicu slatke mljevene paprike
malo vode

Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju. U sredinu velikog, dubokog pekača složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite, posolite i pospite čilijem.

Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s mješavinom začina, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice pekača. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje.

Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C najmanje 2 sata. Zadnjih 20 minuta pečenja skinite foliju da meso dobije laganu koricu.

Sve stručne tekstove objavljene u Gospodarskom listu u razdoblju od 2015. do 2019. godine čitajte i u našoj Digitalnoj kolekciji koju možete naručiti ovdje

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakPastrva i račići s povrćem
Sljedeći članakCrnačke glave
gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.