PRIPREMITE:

janjeci but (oko 2 kg)
1 glavicu luka
2 veća krumpira
2 mrkve
2 stabljike celera
4-6 češnja češnjaka
400 g rajčica
400 g bijelog graha
1 šalicu suhog bijelog vina
2 žlice mješavine začina
1 žlicu suhog origana
1 žlicu slatke mljevene paprike
malo vode

Popecite janjetinu na malo maslinova ulja dok ne dobije lijepu boju. U sredinu velikog, dubokog pekača složite janjetinu, a oko nje narezano korjenasto povrće. Završite s rajčicama i grahom, popaprite, posolite i pospite čilijem.

Nakon toga dodajte vino, koje ste prethodno zagrijali i pomiješali s mješavinom začina, origanom i mljevenom paprikom. Po potrebi dodajte malo vode tako da tekućine bude do polovice pekača. Sve pospite ružmarinom i listićima kadulje.

Meso s povrćem prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C najmanje 2 sata. Zadnjih 20 minuta pečenja skinite foliju da meso dobije laganu koricu.

Prethodni članakPastrva i račići s povrćem
Sljedeći članakCrnačke glave
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.