width= – pakiranje lisnatog tijesta
– 15 dag paštete po želji
– 15 dag tvrdog sira
– 4 dag margarina
– 4 žlice mrvica
– 1 jaje
– žlicica kima u prahu
– papar
– žlicica crvene paprike

Za nadjev otopite margarin dodajte mrvice, mljeveni kim, paštetu i sitno ribani sir, pa sve dobro promiješajte. Lisnato tijesto razvaljajte najtanje što možete pa ga prerežite na 2 jednaka dijela – na jedan nanesite nadjev s paštetom. Drugu polovinu lisnatog tijesta premažite tučenim jajem, pospite paprom i paprikom po ukusu, pa premazani dio nalijepite na nadjev s paštetom. Tijesto dobro pritisnite da se što bolje zalijepi za nadjev, pa režite trake duge otprilike 15 i široke 1 cm, uvijte ih kao spiralu. Premažite ostatkom jaja, pospite kimom i pecite na 200 °C dok ne porumene.

Prethodni članakProširenje dozvola za fungicide za male kulture (4)
Sljedeći članakZapečeni grah s paprikom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.