width=– 4 šalice brašna
– 8 žlica ulja
– prstohvat soli
– ¼ šalice vode
– 5 dag mladog luka (nasjeckanog)
– 2 žlice kukuruza
– 10 dag piletine sitno nasjeckane
– 2 dag kozjeg sira
– 3 žlice mlijeka

Piletinu, luk i kukuruz prodinstajte na maslinovom ulju, dodajte mlijeko, kozji sir i stavite sa strane.
Od brašna, ulja, soli i vode napraviti tijesto i pustite da odstoji oko 20 minuta. Podijelite tijesto u 12 dijelova i svaki dio zasebno razvaljajte da dobijete tanke pločice. Nanesite napravljenu smjesu na njih te ih dobro zatvorite! Pržite ih na srednoj vatri dok ne postanu zlatno sme đe. 

Prethodni članakB rudet
Sljedeći članakJanjetina u ljutom crvenom umaku s kus kusom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.