700 dag svinjskog vrata bez kosti
1 veću glavicu luka
1 mrkvu
1 crvenu papriku
4 rajčice
2 režnja češnjaka
150 g šampinjona
žlicu mljevene slatke paprike
20 dag pelata
300 ml povrtnog temeljca
250 ml piva
sol, papar, svježi timijan, kadulju, suhi mažuran, bosiljak, malo kiselog vrhnja, sitno sjeckani peršinov list

Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte mu svinjetinu narezanu na male kockice ili tanke rezance i pirjajte dok meso ne pusti sok i porumeni. Dodajte mrkvicu narezanu na kolutiće, papriku i rajčicu narezanu na kockice te narezane šampinjone. Posolite, popaprite, zalijte temeljcem i pivom te kratko pirjajte, a zatim dodajte crvenu papriku, sitno sjeckani češnjak i ostale začine i sve dobro promiješajte. Pokrijte i kuhajte dok meso ne omekša. Na kraju umiješajte vrhnje.

Prethodni članakNove i introducirane sorte šljive
Sljedeći članakKaneloni
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.