700 dag svinjskog vrata bez kosti
1 veću glavicu luka
1 mrkvu
1 crvenu papriku
4 rajčice
2 režnja češnjaka
150 g šampinjona
žlicu mljevene slatke paprike
20 dag pelata
300 ml povrtnog temeljca
250 ml piva
sol, papar, svježi timijan, kadulju, suhi mažuran, bosiljak, malo kiselog vrhnja, sitno sjeckani peršinov list
Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte mu svinjetinu narezanu na male kockice ili tanke rezance i pirjajte dok meso ne pusti sok i porumeni. Dodajte mrkvicu narezanu na kolutiće, papriku i rajčicu narezanu na kockice te narezane šampinjone. Posolite, popaprite, zalijte temeljcem i pivom te kratko pirjajte, a zatim dodajte crvenu papriku, sitno sjeckani češnjak i ostale začine i sve dobro promiješajte. Pokrijte i kuhajte dok meso ne omekša. Na kraju umiješajte vrhnje.