700 dag svinjskog vrata bez kosti
1 veću glavicu luka
1 mrkvu
1 crvenu papriku
4 rajčice
2 režnja češnjaka
150 g šampinjona
žlicu mljevene slatke paprike
20 dag pelata
300 ml povrtnog temeljca
250 ml piva
sol, papar, svježi timijan, kadulju, suhi mažuran, bosiljak, malo kiselog vrhnja, sitno sjeckani peršinov list

Luk sitno nasjeckajte i pirjajte na malo ulja dok ne postane staklast. Dodajte mu svinjetinu narezanu na male kockice ili tanke rezance i pirjajte dok meso ne pusti sok i porumeni. Dodajte mrkvicu narezanu na kolutiće, papriku i rajčicu narezanu na kockice te narezane šampinjone. Posolite, popaprite, zalijte temeljcem i pivom te kratko pirjajte, a zatim dodajte crvenu papriku, sitno sjeckani češnjak i ostale začine i sve dobro promiješajte. Pokrijte i kuhajte dok meso ne omekša. Na kraju umiješajte vrhnje.

Prethodni članakNove i introducirane sorte šljive
Sljedeći članakKaneloni
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.