TELEĆI ODRESCI S POVRĆEM

Sastojci:
4 velika tanka teleća odreska (svaki oko 180 g)
1 češanj češnjaka
4 patliđana
4 rajčice
4 tikvice
0,5 dl maslinova ulja
5 dag parmezana
sol, papar

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180°C. Patliđane i tikvice prerežite po dužini na ploške debele pola centimetra. Rajčice narežite na kolutove, također debele pola centimetra. Teflonski lim za pečenje premažite maslinovim uljem te poslažite patliđane, tikvice i rajčice. Posolite i popaprite. Prekrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu dok povrće ne bude sasvim pećeno (1 sat).
Svaki odrezak prerežite na tri dijela i kratko popržite, dok ne porumeni. Na sredinu svakog odreska stavite žlicu prženog povrća, potom ga zamotajte i učvrstite čačkalicom. Punjene odreske složite u vatrostalnu zdjelu i posipajte parmezanom te stavite 5 minuta u zagrijanu pećnicu. Poslužite vruće ili mlake.
Ne zaboravite, mediteransko jelo najslasnije je uz dobro crno vino.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.