SALATA OD LEPTIRIĆA

Sastojci:
40 dag tjestenine (leptirića)
1 luk
1 plavi patliđan
2 tikvice
3 zrele rajčice
1 crvena paprika
1 žličice smeđeg šećera
1 žličica curryja
10 listića bosiljka
6 žlica maslinova ulja
1 žlica vinskog octa
sol, papar

Priprema:
Luk, papriku, tikvice i patliđan očistite i prerežite popola. Luk propirjajte na malo maslinova ulja, s malo soli. Dodajte povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak, oguljene rajčice očišćene od sjemenki.
Posolite, popaprite, dodajte 1 čašu vode i curry, kuhajte oko 25 minuta u pokrivenoj posudi. Ostavite da se hladi. Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu promiješajte sa 4 žlice maslinova ulja i žlicom octa, posolite i popaprite. Tijestu dodajte povrće i prelijte umakom.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.