PRIPREMITE:

70 dag gotovih kora

50 dag svježih kobasica po izboru

25 dag svježe slanine iz marinade

6 svinjskih odrezaka

6 kriški kuhane šunke

1 kg kiselog kupusa

1/4 šalice biljnog ulja

1 šalicu usitnjenog luka

1/2šalice usitnjene mrkve

2 jušne žlice usitnjenog peršina

6 zrna papra

10 klekovih boba

šalicu bijelog vina

1 l instant pileće juhe

sol

papar po ukusu

Slaninu narežite na kockice i kuhajte u vreloj vodi oko 10 minuta. Zatim je procijedite i propirjajte s usitnjenim lukom, mrkvom i ispranim kiselim kupusom. Propirjane sastojke nakon dvadesetak minuta prebacite u glinenu posudu. Dodajte začine i tekućinu, pa posudu poklopite i premjestite u pećnicu na 165 °C oko 3 sata. U me đuvremenu svinjske odreske i kobasice ispecite na ulju i potkraj kuhanja stavite u posudu. Zgotovljeno jelo poslužite na pladnju: stavite kiseli kupus s ostalim povrćem, na njega složite meso i kobasice, a uokolo kratko pečene kriške šunke. Ukrasite usitnjenim peršinom.

Prethodni članakSlavonska tlačenica
Sljedeći članakKrumpirova krem juha sa šunkom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.