PRIPREMITE:

5-6 debljih krumpira

2 žlice svinjske masti ili ulja

1,5 žlica brašna

list lovora

sol

mažuran

peršin

15 dag šunke narezane na kockice ili kuhanog suhog mesa

Oguljeni krumpir operite, narežite na kocke i kuhajte u slanoj vodi. Kad je krumpir skuhan, ocijedite vodu i napravite pire te prelijte ocije đenom vodom u kojoj se kuhao krumpir. Svijetlo ispržite brašno, prelijte ga s malo vode, promiješajte i ulijte u juhu. Za bolji okus, dodajte lovorov list, mažuran, nasjeckani zeleni peršin, sitno sjeckanu šunku ili kuhano suho meso. Juhu kuhajte još 5 minuta.

Prethodni članakZimski složenac
Sljedeći članakPogačice s čvarcima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.