width= – 500 g kora za pitu
– 300 g svježeg sira
– 500 g naribane buče
– 2 jaja
– sol

ZA PREMAZ:
– 1 svježi kvasac
– malo šećera
– sol
– 1 jaje
– 4 šalice mlijeka
– 1,5 šalica ulja
– 3-4 žlice glatkog brašna

PREMAZ ZA KORE: Usitnjenom kvascu dodajte malo mlake vode, šećera i soli. Kada kvasac naraste pomiješajte s jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro izmiješajte da dobijete smjesu kao za palačinke.

NADJEV: Svježi sir pomiješajte s naribanom bučom, (koju ste prethodno naribanu posolili, ostavili 15-ak minuta, te ju potom dobro ocijedili) i razmućenim jajima. Dosoliti po ukusu. Stavite koru i četkom nanesite premaz. Preko toga stavite drugu koru i premažite, zatim treću i nju premažite. Na treću premazanu koru stavite nadjev od sira i buče. Rubove kore savite prema unutra pa sve uvite u savijaču. Stavite u podmazani lim te savijaču premažite istim premazom. Pecite 35-40 min. na 220°C dok bućnica ne porumeni.

Prethodni članakPaprika mix
Sljedeći članakToscana zalogaji
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.