width= – 500 g kora za pitu
– 300 g svježeg sira
– 500 g naribane buče
– 2 jaja
– sol

ZA PREMAZ:
– 1 svježi kvasac
– malo šećera
– sol
– 1 jaje
– 4 šalice mlijeka
– 1,5 šalica ulja
– 3-4 žlice glatkog brašna

PREMAZ ZA KORE: Usitnjenom kvascu dodajte malo mlake vode, šećera i soli. Kada kvasac naraste pomiješajte s jajima, brašnom, mlijekom i uljem. Sve dobro izmiješajte da dobijete smjesu kao za palačinke.

NADJEV: Svježi sir pomiješajte s naribanom bučom, (koju ste prethodno naribanu posolili, ostavili 15-ak minuta, te ju potom dobro ocijedili) i razmućenim jajima. Dosoliti po ukusu. Stavite koru i četkom nanesite premaz. Preko toga stavite drugu koru i premažite, zatim treću i nju premažite. Na treću premazanu koru stavite nadjev od sira i buče. Rubove kore savite prema unutra pa sve uvite u savijaču. Stavite u podmazani lim te savijaču premažite istim premazom. Pecite 35-40 min. na 220°C dok bućnica ne porumeni.

Prethodni članakPaprika mix
Sljedeći članakToscana zalogaji
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.