width=– 9 žlica brašna
– 4 češnja češnjaka
– 1/2 šalice vode
– 1 mala žlica suhog kvasca
– papar
– 1 mala žlica šećera
– 1 mala žlica soli
Za premazivanje
– 25 g maslaca
– 4 češnja češnjaka
– 1-2 žlice peršina
– mozzarella sir
– 2 žlice naribanog parmezana

Izgnječite češnjak. U malu šalicu dodajte 4 do 5 žlica vode i promiješajte sa žličicom šećera i kvascem. Ostavite stajati oko 5 minuta. U veću zdjelu dodajte brašno pomiješano sa soli i paprom. Napravite udubinu i dodajte češnjak smjesu i kvasac uz dodavanje tople vode i polako miješajte. Ostavite odmarati oko 45 minuta. Maslac otopite, pomiješajte sa smjesom od češnjaka, dodajte sitno nasjeckan peršin i sve zajedno promiješajte. Tijesto izvaljajte u okrugli oblik. Premažite sa smjesom od češnjaka, pospite s naribanim mozzarella sirom i parmezanom. Stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 200 ºC oko 7 minuta. Kada je gotovo narežite na pola pa onda na uske trake. Ako želite deblje tijesto, onda nakon što ste razvili tijesto i premazali, pokrite s pvc folijom i ostavite stajati oko 20 minuta, pa onda pecite.

Prethodni članakFINALISTI IZBORA ZA NAJBOLJU POLJOLJEKARNU U 2014. GODINI
Sljedeći članakNajbolji roštilj
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.