Sastojci (za 4 osobe):
4 tanka poriluka (90 dag)
30 dag šunke
20 dag dimljenog sira
1 omot pahuljica za krumpir pire (za 3 osobe)
3 dl povrtne juhe
8 jaja
svježe naribani muškatni oraščić
sol
papar
Priprema:
Očistite poriluk pa samo svijetlozeleni i bijeli dio narežite na komade od 1 cm. Stavite kuhati u provrelu slanu vodu. Kad opet provri, mjerite tri minute pa izvadite. Ocijedite te dodajte šunku narezanu na kockice i popaprite. Sir krupno naribajte. Načinite pire prema uputama na omotu, ali umjesto mlijeka uzmite juhu. Dosolite pa umiješajte oraščić i 10 dag sira. Podijelite u četiri vatrostalne posudice. Na to rasporedite poriluk, a na njega razbijte po dva jaja. Posolite ih, malo popaprite i sve pospite preostalim sirom. Pecite 15 do 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.
Jaja na poriluku
Jaja na poriluku