Jaja na poriluku

Sastojci (za 4 osobe):
4 tanka poriluka (90 dag)
30 dag šunke
20 dag dimljenog sira
1 omot pahuljica za krumpir pire (za 3 osobe)
3 dl povrtne juhe
8 jaja
svježe naribani muškatni oraščić
sol
papar
Priprema:
Očistite poriluk pa samo svijetlozeleni i bijeli dio narežite na komade od 1 cm. Stavite kuhati u provrelu slanu vodu. Kad opet provri, mjerite tri minute pa izvadite. Ocijedite te dodajte šunku narezanu na kockice i popaprite. Sir krupno naribajte. Načinite pire prema uputama na omotu, ali umjesto mlijeka uzmite juhu. Dosolite pa umiješajte oraščić i 10 dag sira. Podijelite u četiri vatrostalne posudice. Na to rasporedite poriluk, a na njega razbijte po dva jaja. Posolite ih, malo popaprite i sve pospite preostalim sirom. Pecite 15 do 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 200 °C.

Prethodni članakOstali članci u ovom broju
Sljedeći članakMjera 103 IPARD programa
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.