2 jaja
400 ml jogurta
60 g maslaca
120 g kukuruznog brašna
280 g pšeniÄŤnog glatkog brašna
1 prašak za pecivo
2 ĹľliÄŤice soli
2 ljute papriÄŤice
150 g luka
200 g kukuruza šećerca
100 g ribanog parmezana

U većoj posudi umutite jaja, pa umiješajte jogurt i rastopljeni maslac. Zatim dodajte brašna, prašak za pecivo i sol. Ljutim papričicama odstranite sjemenke i sitno ih narežite. Luk sitno narežite i propirjajte na malo masnoće, te dodajte mješavini zajedno s kukuruzom i parmezanom. Sve sastojke dobro izmiješajte kako biste dobili glatko tijesto, koje zatim razvaljajte i stavite u premazanu posudu za pečenje. Pecite u pećnici na 180°C oko 45 minuta. Nakon pečenja ostavite kruh u posudi da odstoji oko 10 minuta, a zatim ga izvadite da se potpuno ohladi.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakIZBOR ZA NAJBOLJU POLJOLJEKARNU U 2015. GODINI
Sljedeći članakSlavonski namaz
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.