Mozzarella

12

– 4 l mlijeka
– 1 1/2 žličica limunske kiseline
– pola žličice Sirila
– malo soli
– kipuća slana voda

Stavite mlijeko u lonac i pustite da se s limunskom kiselinom kuha na laganoj temperaturu. Lagano miješajte dok se temperatura digne na 38 Cº (koristite toplomjer za provjeru temperature). Ubacite sirilo i isključite štednjak. Poklopite lonac i ostavite na toplom. Nakon 1 sata procijedite sir. Sirutku možete, ako želite, sačuvati i popiti hladnu. Prelijte oko 2 l kipuće slane vode preko sira. Počnite miješati kuhačom i kada se prohladi izvucite sir, te ga rukama oblikujte i dosolite po ukusu. Mozzarella mora biti rastezljiva i sjajna. Kada se ohladi omotajte je u foliju i stavite u frižider na hla đenje.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakKupažiranje vina
Sljedeći članakGa zpach o (h ladna juha)
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.