width= – 4 zrele rajčice
– 1/2 krastavca
– 1-2 paprike
– pola luka
– 1-2 češnja češnjaka
– 4 žlice maslinovog ulja
– 5 žlica limunovog soka
– 2 žličice soli, po potrebi papar
– 1-2 čaše vode

Rajčice raspolovite i posolite, te usitnite štapnim mikserom. Dodajte oguljeni krastavac (odstranite sjemenke ako su velike), papriku bez sjemenki i ostale sastojke, te dobro usitnite. Ako se rajčice teže usitnjavaju, slobodno odmah u početku dodajte malo vode. Dodajte malo hladne vode ako je pregusto, stavite u hladnjak i poslužite potpuno ohla đeno. Juhu možete poslužiti s kriškama poprženog kruha.

Prethodni članakMozzarella
Sljedeći članakLa sagne s morskim plodovima
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.