width= 1 šalica nekuhanog prosa
2 mrkve
15 dag slanine
3 poriluka
parmezan
sezam
sol
papar

Stavite kuhati proso u posoljenu vodu u omjeru 2:1. Poriluk operite i narežite na kolutiće, a slaninu nasjeckajte na kockice, mrkve samo ogulite. Na zagrijano maslinovo ulje, ubacite slaninu i nakon 2 min dodajte nasjeckani poriluk. Kada poriluk omekša, naribajte mrkve po želji, ubacite željenu količinu kuhanog prosa, promiješajte i pustite da se kuha na laganoj vatri oko 20 min, te po želji posolite, popaprite, naribate parmezan i ubacite propržene sjemenke sezama. Poslužite kao prilog ili glavno jelo.

Prethodni članakGlavno jelo
Sljedeći članakLička rolada
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.