• 20 dag smrznutog graška
• 20 dag mrkve
• 20 dag krumpira
• 20 dag jabuka
• 1 limun
• 6 žlica majoneze
• 7 žlica kiselog vrhnja
• 2,50 dcl temeljca od povrca
• 2 dag želatine
• 5 jaja
• 1 crvena paprika
• peršinov list
• papar
• sol
Jaja tvrdo skuhajte, stavite ih u hladnu vodu i pustite da se ohlade, a zatim ogulite. Kockice mrkve, graška i krumpira kuhajte odvojeno u slanoj vodi dok ne omekšaju pa ih izvadite iz vode i ostavite da se ohlade u potpunosti. Jabuke ogulite, izrežite na kockice i dodajte sok od limuna. Povrće i jabuke stavite u veliku zdjelu. Majonezu pomiješajte s vrhnjem, soli i paprom te prelijte preko povrća i dobro promiješajte. Temeljac od povrca pomiješajte sa želatinom i otopite pa pomiješajte sa smjesom u zdjeli. Ostavite da se ohladi pa razvucite u pravokutnik na odgovorajućoj foliji na radnoj ploči. U sredinu poredajte skuhana jaja i zarolajte. Ostavite u frižideru preko noći da se ohladi i stegne. Roladu ukrasite lišćem peršina i crvenom paprikom.