Sastojci:
40 dag tjestenine (leptirića)
1 luk
1 plavi patliđan
2 tikvice
3 zrele rajčice
1 crvena paprika
1 žličice smeđeg šećera
1 žličica curryja
10 listića bosiljka
6 žlica maslinova ulja
1 žlica vinskog octa
sol, papar
Priprema:
Luk, papriku, tikvice i patliđan očistite i prerežite popola. Luk propirjajte na malo maslinova ulja, s malo soli. Dodajte povrće narezano na kockice, zgnječeni češnjak, oguljene rajčice očišćene od sjemenki.
Posolite, popaprite, dodajte 1 čašu vode i curry, kuhajte oko 25 minuta u pokrivenoj posudi. Ostavite da se hladi. Skuhanu i ocijeđenu tjesteninu promiješajte sa 4 žlice maslinova ulja i žlicom octa, posolite i popaprite. Tijestu dodajte povrće i prelijte umakom.