TIJESTO
• 1kg brašna
• 200 ml mlijeka
• 200 ml vode
• 100 ml ulja
• malo kvasca NADJEV
• 50 dag špinata
• 25 dag sira ricota ili neki manje masni sir
• 2 jaja
• 1 čaša kukuruznog griza
• malo soli
• komadić maslaca
• 6 tvrdo kuhana jaja
Kvasac pomiješajte s vodom i toplim mlijekom, te ga zamijesite s brašnom kad se kvasac digne. Razmjesiti i podijeliti tijesto na 10 loptica veličine malo većeg jajeta i 2 malo veće loptice. Okrugli lim namažite masalcem, te u njega razvaljajte veće lopticu, ali da rubovi tijesta padaju preko lima. Zatim razvaljajte 5 korica što tanje; veličine samo dna lima. Poredajte ih mažući pritom svaku s malo maslaca jednu na drugu. Za nadjev, na malo maslaca propržite špinat, pa dodajte sir i 2 razmućena jaja, i jednu čašu kukuruznog griza. Nadjev istresite na naredane korice. 6 kuhanih jaja utisnite u nadjev. Složite preko preostalih 5 razvaljanih korica. Na kraju prebaciti rub donjeg dijela tijesta. Od druge veće loptice napravite pletenicu. Stavite je okolo i namažite jajetom da dobije sjaj. Tijesto izbodite vilicom i pecite na 200 ºC, 10-tak minuta. Smanjite temperaturu i pecite još 35 – 40 min na 180 º. Tortu razrežite tek nakon što se ohladi.