1 kg zelenih ili bijelih šparoga

6 kriški mekanoga bijelog kruha bez kore

150 g maslaca

2 tvrdo kuhana jaja

sol i papar

Operite i ogulite šparoge – bijele odozgo prema dolje, a zelenima samo donju trećinu. Skuhajte ih u posudi za šparoge, voku ili običnoj posudi. Zagrijte tanjure. Kruh dobro usitnite kuhinjskim strojem. Zagrijte maslac u posudi za kuhanje pa na njemu prepržite mrvice kruha da dobiju zlatnosme đu boju.
Vilicom usitnite jaja pa ih umiješajte u mrvice. Začinite sve solju i paprom. Ocijedite šparoge i stavite na zagrijane tanjure. Pospite ih mješavinom s mrvicama. Odmah poslužite.

Prethodni članakPunjena rolada sa špinatom i jajima
Sljedeći članakZapečeni krumpir sa šunkom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.