700 g telećeg odreska

300 g špinata

50 g maslaca

5 jaja

brašno i mlijeko za bešamel (ili kupite već gotov bešamel)

parmezan

300 g skute

sol

papar

1 čaša bijelog suhog vina

ružmarin

luk

Dobro istucite teleći odrezak, pazeći da se ne razdvoji. Skuhani sjeckani špinat stavite na maslac i sir tako da se sve dobro poveže. Dodajte šalicu dosta gustog bešamela, dva cijela jaja, 300 g skute, papar, sol koliko je potrebno. Smjesu stavite na mesnu krišku tako da izmeđ u smjese i rubova kriške
ostane 3 ili 4 centimetra da se kriška mesa može lakše okretati. U središte mesa stavite tri tvrdo kuhana jaja. Pažljivo zamotajte meso tako da nadjev ne izađ e. Povežite tako da ispod zavezanog konopčića uvučete nekoliko grančica ružmarina. U tavu stavite maslac da se rastopi pa dodajte
jedan isjeckani luk, a nakon toga stavite pržiti meso. Okrećite ga dok ne dobije hrskavu koricu. Zalijte cašom bijelog suhog vina. U zagrijanu pečnicu stavite peći roladu na 180ºC oko 45 minuta. Kada je pečeno, meso narežite dok je još toplo na deblje kriške.

Prethodni članakSvinjska koljenica u krumpirovom tijestu
Sljedeći članakŠparoge na lešo
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.