1 kg zelenih ili bijelih šparoga

6 kriški mekanoga bijelog kruha bez kore

150 g maslaca

2 tvrdo kuhana jaja

sol i papar

Operite i ogulite šparoge – bijele odozgo prema dolje, a zelenima samo donju trećinu. Skuhajte ih u posudi za šparoge, voku ili običnoj posudi. Zagrijte tanjure. Kruh dobro usitnite kuhinjskim strojem. Zagrijte maslac u posudi za kuhanje pa na njemu prepržite mrvice kruha da dobiju zlatnosme đu boju.
Vilicom usitnite jaja pa ih umiješajte u mrvice. Začinite sve solju i paprom. Ocijedite šparoge i stavite na zagrijane tanjure. Pospite ih mješavinom s mrvicama. Odmah poslužite.

Prethodni članakPunjena rolada sa špinatom i jajima
Sljedeći članakZapečeni krumpir sa šunkom
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.