Priprema:
– 400 g poriluka
– 100 g krumpira
– 1 luk
– 1000 ml povrtne juhe
– sol, papar, vegeta
– 2 žlice kiselog vrhnja

Žličnjaci:
– 150 ml juhe od povrća
– 60 g kukuruzne krupice
– 1 jaje
– 2 žlice maslaca
– 1 žlica parmezana
– peršin

Na malo maslaca prodinstajte luk, poriluk i naribani krumpir. Posolite, popaprite i podlijte povrtnim temeljcem. Juha neka kuha oko pola sata, a kada je gotova izmiksajte na pola i sve skupa povežite s vrhnjem.

Kukuruznu krupicu skuhajte na uobičajen način, dodajte jaje, maslac, parmezan i sitno sjeckani peršin i ostavite da se ohladi.
Žlicom oblikujte žličnjake i kuhajte u juhi.

Prethodni članakOralno cijepljenje lisica u gradu Zagrebu
Sljedeći članakGrčki kruh
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.