Gusta juha od janjetine

51

PRIPREMITE:

250 g janjetine bez kostiju
1 mrkvu
120 g brokule
120 g cvjetače
glavicu luka
2 češnja češnjaka
4 žlice naribane kašice (sitnijeg tijesta)
1 žlicu nasjeckanog peršina
3 žlice pirea od rajčice
2 litre vode
3 žlice ulja
mješavinu začina
papar

Narežite luk i janjetinu na kockice. Celer i mrkvu naribajte, a češnjak usitnite. Na malo ulja prepržite luk, dodajte mrkvu i celer te kratko prepržite janjetinu. Nastavite s prženjem uz dolijevanje vodom ako je potrebno. Kad je meso do pola prženo, dodajte češnjak, pire od rajčice, brokulu i cvjetaču. Dodajte vode i kuhajte na umjerenoj temperaturi. Pred kraj kuhanja dodajte ribanu kašicu (ili tijesto) i začinite po želji. Kuhajte dok tijesto ne postane mekano.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakPurica s kestenima
Sljedeći članakDoboš torta
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.