PRIPREMITE:

250 g janjetine bez kostiju
1 mrkvu
120 g brokule
120 g cvjetače
glavicu luka
2 češnja češnjaka
4 žlice naribane kašice (sitnijeg tijesta)
1 žlicu nasjeckanog peršina
3 žlice pirea od rajčice
2 litre vode
3 žlice ulja
mješavinu začina
papar

Narežite luk i janjetinu na kockice. Celer i mrkvu naribajte, a češnjak usitnite. Na malo ulja prepržite luk, dodajte mrkvu i celer te kratko prepržite janjetinu. Nastavite s prženjem uz dolijevanje vodom ako je potrebno. Kad je meso do pola prženo, dodajte češnjak, pire od rajčice, brokulu i cvjetaču. Dodajte vode i kuhajte na umjerenoj temperaturi. Pred kraj kuhanja dodajte ribanu kašicu (ili tijesto) i začinite po želji. Kuhajte dok tijesto ne postane mekano.

Prethodni članakPurica s kestenima
Sljedeći članakLiker od čokolade
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.