1 kg junećeg repa nasjecaknog na komade
4 mrkve
peršin korijen i list
3 glavice luka 
2 lovorova lista
1 žličica papra
celer
sol

Komade repa operite i osušite. Ogulite dvije mrkve i celer, peršin i sve zajedno narežite na kocke. Ogulite luk raspolovite ga i prepecite na otvorenoj vatri. Stavite u veću posudu komade repa , nasjeckano povrće i pečeni luk. Zalijte s 1,5 litara hladne vode pa kuhajte dok ne zavri. Dodajte listove paršina i celera, pokriti posudu na pola i neka juha lagano kuha još otprilike dva sata. U međuvremenu očistite 2 mrkve, 1 luk i celer. Mrkvu i celer narežite na tanke kriške, a luk na kockice. Izvadite meso iz juhe i natrgajte ga na manje komade. Procijedite juhu u drugu posudu i stavite da zavri. Dodajte sjeckano povrće i meso i kuhajte na laganoj vatri oko 15 minuta. Na kraju juhu začinite solju, paprom.

Prethodni članakProizvodnja u staklenicima i plastenicima
Sljedeći članakRolada punjena rižom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.