70 dag svježih krastavaca
1 vezicu kopra
0,25 l vrhnja
1 manju glavicu luka
3 dag maslaca
0,5 dcl bijelog vina
malo soli i papra

Dvije trećine oguljenih krastavaca sameljite u pire. Ostatak narežite na kockice, pirjajte na maslacu s usitnjenim lukom, te dodajte pire kad kockice omekšaju. Zalijte vinom, te kuhajte desetak minuta. Začinite. Sitno nasjeckani kopar umiješajte u vrhnje, posolite i dodajte u juhu. Ostatkom kopra ukrasite juhu.

Prethodni članakVoćni sladoled
Sljedeći članakPunjene lignje u vinu
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.