25 dag zrelih borovnica
25 dag zrelih kupina (ili malina)
20 dag bresaka ili marelica
250 ml vode
20 dag šećera
2 žlice limunova soka
125 ml bijelog vina
3 bjelanjka
25 dag slatkog vrhnja
nekoliko listova matičnjaka s mirisom limuna

Operite bobičasto voće. Odvojite nekoliko bobica za ukrašavanje. Breskve ili marelice prelijte vrućom vodom, ogulite kožicu pa ih prepolovite i izvadite koštice. Svaku vrstu voća odvojeno protisnite kroz gusto cjedilo. Prokuhajte vodu i šećer. Ostavite da se ohladi. Svaku vrstu voćnog pirea izmiješajte s trećinom vode i šećera, limunovog soka, vina i jednim bjelanjkom. Svaku vrstu voćne mase stavite u jednako velike, pravokutne posude za zamrzavanje, a potom ih stavite u zamrzivač ili pretinac za zamrzavanje u hladnjaku. Kad se zamrznu, izvadite ih iz njihovih oblika i stavite slojeve jedan na drugi u veću posudu. Ostavite još 60 minuta u zamrzivaču. ČCvrsto istucite slatko vrhnje. Narežite sladoled na ploške. Ukrasite slatkim vrhnjem, bobicama i matičnjakovim listovima.

Prethodni članakVanilin školjkice
Sljedeći članakKrem juha od krastavaca
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.