Krem juha od tikvica i poriluka

57

1 kg tikvica

200 ml vrhnja

2 struka poriluka

2 cešnja cešnjaka

žličicu svježeg nasjeckanog bosiljka

1 l temeljca od povrća

3 žlice maslinova ulja

sol po ukusu

U lonac ulijte ulje, kada se dobro zagrije dodajte nasjeckani poriluk i cešnjak, malo posolite i lagano dinstajte dok ne omekša. Zatim dodajte tikvice koje ste prethodno oprali, ogulili i naribali, kao i bosiljak, dinstajte oko pet minuta, uz povremeno miješanje. Zalijte temeljcem, dodajte još 0,2 dl vruće vode i kuhajte 10 minuta na jačoj vatri. Na kraju začinite vrhnjem.

Postavi pitanje autoru klikom ovdje
Prethodni članakSvinjetina u umaku od vina
Sljedeći članakRolice od svježeg kupusa
gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.