Biskvit:
✦ 5 bjelanjaka
✦ 5 žlica šećera
✦ 1 vanilin šećer
✦ 60 g mljevenih lješnjaka
✦ 1 prašak za pecivo
Priprema: Od bjelanjaka umutiti čvrst snijeg uz postupno dodavanje šećera i vanilin šećera. Silikonskom špatulom umiješati mljevene lješnjake pomiješane s praškom za pecivo. Rasporediti u kalup dimenzije 28 x 20 cm obložen papirom za pečenje i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C, 15 – 20 minuta.
Preljev:
✦ 5 žlica vrele vode
✦ ½ žličice Nescafe instant kave
Priprema: U vreloj vodi razmutiti Nescafe i poprskati vruć biskvit. Ostaviti da se ohladi.
Krema:
✦ 5 žumanjaka
✦ 5 žlica šećera
✦ 80 g Milka noisette čokolade
✦ 150 g maslaca
✦ 200 ml vrhnja za šlag
Priprema: Žumanjke i šećer dobro izraditi pjenjačom i stalno miješajući kuhati na pari oko 10 minuta, dok se šećer ne otopi a smesa postane glatka. Dodati čokoladu izlomljenu na kockice, miješati da se otopi pa maknuti s vatre. Malo ohladiti pa u mlaku kremu umiksati maslac sobne temperature. Umutiti vrhnje za šlag i ručno ga sjediniti s kremom. Kremu rasporediti po biskvitu i ostaviti da se ohladi.
Ganache:
✦ 100 ml vrhnja za šlag
✦ 100 g čokolade za kuhanje
Priprema: Vrhnje za šlag i čokoladu izlomljenu na kockice, staviti na najmanju vatru i miješati da se čokolada otopi. Malo ohladiti i izliti po kremi.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači