Sastojci (za oko 4 čaše):

✦250 ml mlijeka

✦2 žličice gustina

✦2 žličice arome badema

✦3 – 4 žlice vanilin šećera

✦3 žumanjka

✦200 ml vrhnja za šlag

✦2 banane

✦125 g piškota

✦100 ml hladne kave

✦2 žlice Amaretta ili ruma

Priprema: U malo mlijeka pomiješati gustin, aromu badema, vanilin šećer i žumanjke, pa pažljivo ukuhati u ostatak mlijeka u gustu kremu stalno miješajući. Neka se malo ohladi. Istući šlag od vrhnja, a banane narezati na kolutiće. Piškote razlomiti na manje komade pa ih kratko umočiti u kavu pomiješanu s Amarettom ili rumom. U visoke čaše slagati piškote, kremu, banane i šlag, pa ponoviti još jednom postupak. Ukrasiti bademovim listićima ili čokoladnim strugotinama.

Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice

Prethodni članakZašto hrvatska poljoprivreda nazaduje iako se ulažu znatni novci (2)?
Sljedeći članakNovi standard u zaštiti i prihrani bilja
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.