Tijesto:
✦ 1 banana
✦ 1,5 dcl jogurta
✦ 2 žlice kakaa
✦ 8 dag oštrog brašna
✦ ½ praška za pecivo
✦ 4 bjelanjka
✦ 12 dag šećera
Priprema: Oguliti bananu i izgnječiti vilicom. Dodati jogurt sobne temperature i promiješati, te dodati kakao, brašno i prašak za pecivo. Bjelanjke miksati u čvrst snijeg postupno dodajući šećer. Snijeg dodati smjesi lagano miješajući špatulom. Kalup 20 x 30 cm namastiti ili obložiti papirom za pečenje, pa uliti smjesu. Peći na 170 °C, 15 minuta, te provjeriti čačkalicom kada je gotov. Ohladiti.
Krema:
✦ 8 dcl mlijeka
✦ 2 pudinga od vanilije
✦ 4 dag oštog brašna
✦ 4 žumanjka
✦ 12 dag šećera
✦ 1 banana
✦ malo soka od limuna
✦ 2 dcl vrhnja za šlag
✦ 1 mljevena želatina
Priprema: U 1 dcl mlijeka dodati puding od vanilije, brašno, žumanjke i šećer pa izmiksati tako da ne bude grudica. Ukuhati u ostatak mlijeka, te kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne stalno miješajući. Maknuti s vatre i ostaviti da se hladi. Oguliti bananu i izgnječiti vilicom, pa dodati limunovog soka da banana u kolaču ne potamni. Dodati u ohlađenu kremu. Čvrsto izmiksati vrhnje u šlag, pa ga umiješati u kremu. Ako krema nije dovoljno čvrsta dodati želatinu koju pripremiti prema uputama s vrećice. Kremu ravnomjerno nanijeti na biskvit.
Ganache:
✦ 2 dcl vrhnja za šlag
✦ 20 dag čokolade za kuhanje
Priprema: Sjeckanu čokoladu preliti kipućim vrhnjem. Miješati da se čokolada otopi. Preliti po kremi i staviti na hlađenje.
Recept iz knjige Premium kolači, deserti i slastice