Biskvit:
✦5 jaja
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦200 ml ulja
✦300 ml mlijeka
✦300 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo

Priprema: Bjelanjke s vanilin šećerom iz­miksati u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer iz­miksati dok se šećer ne otopi pa dodati ulje i mlijeko. Dodati brašno i prašak za pecivo i dobro izmiješati mikserom. Špatulom pre­klapajući umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 35 x 24 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta. Pečeni biskvit izbosti drškom kuhače.

Krema:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦200 g čokolade za kuhanje

Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Mije­šati dok se ne otopi i izliti na biskvit tako da se najprije popune rupice a zatim i površina kolača. Ohladiti u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji brzi kolači

Preporučujemo vam da pogledate još jedan fini recept: Dašak ljeta u čaši

Prethodni članakStanje žitarica i radovi u ožujku
Sljedeći članakRevitalizacija ruralnih područja pogođenih potresom
Gospodarski list
Gospodarski list – sve što vrijedi znati u poljoprivredi Gospodarski list najstariji je i najčitaniji hrvatski časopis za poljoprivredu, s tradicijom dugom preko 180 godina. Kroz tri stoljeća pomaže poljoprivrednicima stručnim, aktualnim i korisnim sadržajem te i danas svakih petnaest dana stiže na adrese svojih vjernih pretplatnika. Naši autori su priznati stručnjaci, znanstvenici i poljoprivrednici. Uz tiskana i online izdanja, posjeduje bogatu biblioteku knjiga pod nazivom - Obitelj i gospodarstvo, organizira razne stručne konferencije iz područja agrobiznisa, kroz društvene mreže aktivno sudjeluje u svakodnevnici ljubitelja prirode i poljoprivrede. Opravdano je najveći specijalizirani - poljoprivredni medij u regiji. Cilj Gospodarskog lista je ostao isti od prvog broja – znanjem jačati poljoprivredu i selo.