Biskvit:
✦5 jaja
✦150 g šećera
✦1 vanilin šećer
✦200 ml ulja
✦300 ml mlijeka
✦300 g oštrog brašna
✦1 prašak za pecivo
Priprema: Bjelanjke s vanilin šećerom izmiksati u čvrsti snijeg. Žumanjke i šećer izmiksati dok se šećer ne otopi pa dodati ulje i mlijeko. Dodati brašno i prašak za pecivo i dobro izmiješati mikserom. Špatulom preklapajući umiješati snijeg od bjelanjaka. Uliti u nauljen i pobrašnjen kalup dimenzije 35 x 24 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C oko 25 minuta. Pečeni biskvit izbosti drškom kuhače.
Krema:
✦500 ml vrhnja za šlag
✦200 g čokolade za kuhanje
Priprema: Vrhnje za šlag zagrijati do vrenja i dodati čokoladu izlomljenu na kockice. Miješati dok se ne otopi i izliti na biskvit tako da se najprije popune rupice a zatim i površina kolača. Ohladiti u hladnjaku.
Recept iz knjige Moji brzi kolači