Podloga:

✦250 g lisnatog tijesta

Priprema: Razvaljati lisnato tijesto na veličinu 35 x 25 cm i peći u zagrijanoj pećnici na 180 °C dok ne porumeni.

Krema 1:

✦250 g mascarpone sira

✦2 žlice Nutelle

✦50 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izmiksati mascarpone i Nutellu pa ručno dodati posebno izmiksano vrhnje za šlag. Raspore­diti po lisnatom tijestu.

Krema 2:

✦2 pudinga od vanilije

✦500 ml mlijeka

✦5 žlica šećera

✦2 vanilin šećera

✦100 g bijele čokolade

✦100 g maslaca

✦50 ml vrhnja za šlag

Priprema: Puding izmiješati s malo mlijeka pa uku­hati u ostatak mlijeka sa šećerom, vanilin šećerom i bijelom čokoladom izlomljenom na kockice. Kuhati miješajući dok se ne zgusne. Maknuti s vatre, pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati maslac sobne temperature i ručno dodati posebno izmiksano vrhnje za šlag. Rasporediti po kremi 1.

Krema 3:

✦250 g zaslađenog

✦kesten pirea

✦200 ml vrhnja za šlag

Priprema: Izmiksati kesten pire s vrhnjem za šlag i rasporediti po kremi 2. Kolač ukrasiti šlagom i ohla­diti u hladnjaku.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači

Pretplatnici na sadržaj Gospodarskog lista ostvaruju pravo na besplatne savjete. Ako ste pretplatnik postavite pitanje klikom ovdje
Ako se želite pretplatiti to možete učiniti ovdje
Prethodni članakKoje prednosti ima uzgoj kunića u odnosu na uzgoj svinja i goveda?
Sljedeći članakMoji brzi kolači – nova kuharica Gospodarskog lista
Gospodarski list
Gospodarski list je najstariji hrvatski časopis za poljoprivredu i selo koji i danas izlazi i koji je kroz tri stoljeća usmjeravao stručno, ekonomski i društveno hrvatskog seljaka i selo. Promicao je i čuvao običaje na selu i poljoprivredi i njegovao hrvatsku kulturu i jezik. List danas izlazi kao polumjesečnik na 72 stranice visoke kvalitete papira i višebojnog (kolor) tiska u formatu 210 x 275 mm. Zahvaljujući tradicionalno kvalitetnim i prije svega aktualnim i stručnim člancima, Gospodarski list stekao je vjerne, dugogodišnje pretplatnike i do danas zadržao status najpopularnijeg časopisa o poljoprivredi u Hrvatskoj. Kroz sva tri stoljeća Gospodarski list je izlazio zahvaljujući prije svega svojim vjernim pretplatnicima, poslovnim partnerima i oglašivačima, a u Gospodarskom listu surađuju najnapredniji ljudi pojedinog vremena, mnogi istaknuti znanstvenici, stručnjaci poljoprivredne proizvodnje, te mnogi drugi ugledni ljudi. Važno je napomenuti da Gospodarski list i danas kontinuitrano stvara nove vrijednosti kroz vrijedne projekte i inicijative; Gospodarski kalendar, biblioteka Obitelj i Gospodarstvo, biblioteka Hrvatsko povrće, Gospodarski oglasnik, televizijska emisija Dodir prirode, web izdanja, digitalizacija arhive 1842 – 1910 dostupne javnosti kroz projekt Hrvatska kulturna baština, izbor za najbolju poljoprivrednu ljekarnu, stručni seminar Hrvatsko povrće, stručni seminar CroVin, profilne stranice na društvenim mrežama, Društvo agrarnih novinara Hrvatske… Cilj Gospodarskog lista oduvijek je bio i ostat će prenošenje znanja, informacija i savjeta, kako bi poljoprivredna proizvodnja bila isplativa, a gospodari uspješniji.