Tijesto:
– 12,5 dag čokolade za kuhanje
– 4 jaja
– 5 dag šećera
– 1,25 dcl ulja
– prstohvat soli
Bijela krema:
– 6 dcl vrhnja za šlag
– 30 dag bijele čokolade
Žuta krema:
– 2 žumanjka
– 2,5 dcl mlijeka
– 12 dag šećera
– 3,5 dag oštrog brašna
– 12,5 dag maslaca
– 1 vanilin šećer
– sok i korica od 2 limuna
Priprema tijesta: Sjeckanu čokoladu otopiti na pari i malo ohladiti. Žumanjke tući sa šećerom u pjenastu smjesu, pa dodati ulje i otopljenu čokoladu. Na kraju ručno umiješati čvrsti snijeg od bjelanjaka s prstohvatom soli. Peći u kalupu 20 x 25 cm, obloženom papirom za pečenje, na 180 °C, 10 – 15 minuta. Ostaviti u kalupu da se ohladi.
Priprema bijele kreme: Ugrijati 2 dcl vrhnja za šlag do vrenja. Promiješati sa sjeckanom bijelom čokoladom i miješati dok se čokolada ne otopi u potpunosti. Od 4 dcl vrhnja izraditi čvrst šlag i umiješati otopljenu bijelu čokoladu ohlađenu na sobnu temperaturu. Izliti kremu na biskvit i staviti u hladnjak na barem 2 sata da se dobro ohladi.
Priprema žute kreme: Sve sastojke kuhati na pari dok se šećer i maslac u potpunosti ne otope i krema zgusne, uz neprestano miješanje 15 – 20 minuta. Malo ohladiti i izliti na bijelu kremu. Ohladiti i ukrasiti strugotinama od bijele čokolade.
Recept iz knjige Premium kolači – deserti i slastice