Beze kora:
✦3 bjelanjka
✦prstohvat soli
✦125 g šećera
✦1 žličica octa
✦1 žličica škrobnog brašna (gustina)
✦listići badema i/ili lješnjaka
✦šećer u prahu
Priprema: Bjelanjke i sol miksati u čvrsti snijeg. Postupno dodati šećer i miksati dok se sav šećer ne otopi. Smanjiti mikser na najmanju brzinu pa dodati ocat i škrobno brašno. Rasporediti u kalup dimenzije 25 x 30 cm obložen papirom za pečenje i poravnati. Posuti listićima badema i/ili lješnjaka. Peći na 180 °C, 5 – 8 minuta, a zatim smanjiti na 160 °C i peći još 15 – 20 minuta. Preokrenuti na novi papir za pečenje posut šećerom u prahu i ostaviti da se ohladi.
Krema:
✦250 g sira mascarpone
✦1-2 žlice šećera u prahu
✦1 žličica arome vanilije
✦100 ml vrhnja za šlag
Priprema: Sve sastojke zajedno miksati 1 – 2 minute u gustu kremu.
I još:
✦200 g bobičastog voća (borovnice, maline, kupine)
✦šećer u prahu
Priprema: Bobice oprati i osušiti. Kori maknuti papir na kojem se pekla i premazati kremom 3/4 kore, posuti bobicama i pomoću donjeg papira za pečenje zarolati. Ohladiti u hladnjaku 1 sat pa maknuti papir i poslužiti kolač.
Recept iz knjige Moji kremasti kolači