Biskvit:

✦6 jaja

✦10 žlica šećera

✦8 žlica vode

✦4 žlice prženih mljevenih lješnjaka

✦10 žlica oštrog brašna

✦2 žlice kakaa

✦1 prašak za pecivo

Priprema: Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg uz po­stupno dodavanje šećera. Mikserom na najmanjoj brzini neprestano miksajući dodati jedan po jedan žumanjak, vodu te kratko miksajući mješavinu mlje­venih pečenih lješnjaka, brašna, kakaa i praška za pecivo. Uliti u kalup obložen papirom za pečenje, di­menzije 38 x 25 cm i peći na 180 °C, oko 20 minuta.

Krema:

✦700 ml mlijeka

✦2 pudinga okusa nougat (lješnjak)

✦3 žlice škrobnog brašna (gustina)

✦150 g šećera

✦3 žlice Nutelle ili Lino Lade

✦150 g margarina

Priprema: Puding i gustin izmiješati u malo mlijeka pa ukuhati u ostatak mlijeka sa šećerom. Kuhati cije­lo vrijeme miješajući pjenjačom dok se ne zgusne. Pokriti prozirnom folijom i ostaviti da se ohladi. U ohlađeno umiksati Nutellu i margarin sobne tempe­rature. Biskvit rezati okruglom modlicom ili čašom promjera 5 cm te svaki krug vodoravno prerezati i spajati kremom.

Dekoracija:

✦200 g bijele čokolade

✦grubo mljeveni prženi lješnjaci

Priprema: Kremom premazati i vanjske rubove šuba­rica pa ih uvaljati u grubo mljevene lješnjake. Otopiti na pari bijelu čokoladu i žlicom preliti svaku šubaricu.

Recept iz knjige Moji kremasti kolači